BODY IN BALANCE

OMEGA 3

 

 

WAAROM OMEGA 3?

Welkom op deze omega 3 pagina. Op deze pagina vindt jij belangrijke informatie over waarom omega 3 zo belangrijk is voor jouw lichaam – JOUW BODY. 

 

ESSENTIËLE VETZUREN

Vetzuren zijn essentieel voor het lichaam om optimaal te kunnen functioneren. Onder andere onze hersenen, spieren, huid en ons hart- en vaatstelsel is hier van afhankelijk. Van alle vetzuren zijn omega-3 en omega-6 de zogenaamde “essentiële” vetzuren, omdat ons lichaam die zelf niet aan kan maken, maar dat het lichaam deze binnen moet krijgen via een dieet of voedingssupplementen. Het regelmatig en voldoende innemen van omega-3 vetzuren is van groot belang voor de ontwikkeling van de hersenen, het immuunsysteem en het reguleren van een normale bloeddruk.

VERANDERINGEN IN HET DIEET

Vóór de industriële revolutie bevatte ons dieet in de westerse wereld net zoveel omega-3 als omega-6 vetzuren. In de afgelopen 40-50 jaar zijn er grote veranderingen geweest in ons dieet. Wij consumeren elke dag veel bewerkte voedingsmiddelen en plantaardige oliën zoals soja, zonnebloemolie en maïsoliën die tot wel 80% omega-6 bevatten en weinig tot geen omega-3 vetzuren. Dit is deels te verklaren doordat veel van het vlees dat we eten afkomstig is van dieren die bewerkte voeding krijgen welke rijk is aan omega-6. Zelfs gekweekte vis bevat omega-6 vetzuren en andere minder gezonde stoffen, en slechts een zeer laag gehalte aan omega-3.

 

 

NEGEN REDENEN WAAROM OMEGA 3 ZO BELANGRIJK IS VOOR JOUW BODY

 

1. BESCHERMEN VAN JE HART

Omega-3 vetten hebben een gunstige invloed op je hart en bloedvaten en helpen zo het risico op hart- en vaatziekten te verlagen.

2. VERLAGEN VAN JE BLOEDDRUK

Voor mensen die last hebben van een verhoogde bloeddruk kunnen omega-3 vetten helpen om hun bloeddruk te verlagen.

3. GOED VOOR JE HERSENEN

Omega-3 (DHA) is belangrijk voor de groei en ontwikkeling van onze hersenen en kunnen je mogelijk beschermen tegen Alzheimer en dementie.

4. GOED VOOR JE OGEN

Omega-3 (DHA) is ook belangrijk voor een normale hersenfunctie en het gezichtsvermogen. Voldoende DHA in onze voeding kan maculaire degeneratie, die slechtziendheid en blindheid kan veroorzaken, helpen voorkomen.

5. BELANGRIJK TIJDENS JE ZWANGERSCHAP

Het binnen krijgen van voldoende omega-3 vetten tijdens het geven van borstvoeding en tijdens je zwangerschap is essentieel voor een normale groei en ontwikkeling van kinderen en (pasgeboren) baby’s.

6. GOED VOOR JE HUID

DHA vormt een belangrijk onderdeel van onze (huid)cellen. Omega-3 vetten kunnen daarom helpen om je huidcellen gezond te houden en vroegtijdige veroudering te voorkomen.

7. REMMEN ONTSTEKINGEN

Ontstekingen in ons lichaam zijn belangrijk en beschermen tegen infecties en herstel bij schade en letsel. Langdurige (chronische) ontstekingen hebben echter een nadelige invloed op onze gezondheid. Omega-3 vetten kunnen chronische ontstekingen verminderen en zo je risico op hartziekten, kanker en andere aandoeningen verlagen.

8. HELPEN TEGEN DEPRESSIE

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die regelmatig omega-3 vetten consumeren minder snel depressief zijn. Omega-3 supplementen kunnen daarom helpen tegen angststoornis en depressie en symptomen ervan verminderen.

9. VERBETEREN VAN JE SLAAP

Een goede slaap is essentieel voor een goede gezondheid. Omega-3 (DHA) kan de lengte en de kwaliteit van je slaap verbeteren en daarmee je risico op depressie, overgewicht, diabetes of andere ziektes en aandoeningen aanzienlijk verlagen.

 

Sinds september 2020 slik ik zelf een hele goede visolie, samen met mijn gezin. Deze visolie (die natuurlijk vol met OMEGA 3 zit) daar ben ik super fan van en ik merk echt verandering in mijn lijf – MIJN BODY- Doordat ik echt verschil ervaar ben ik sinds december 2020 gaan werken met deze olie in mijn praktijk. Al verschillende klanten heb ik geadviseerd en zij merken op dat het echt een aanvulling is op hun systeem – JOUW BODY – Omdat ik werk met mensen die niet altijd lekker in hun vel zitten, is deze visolie een super aanvulling voor hun gezonde levensstijle! 

Wil jij hier meer van weten? Neem gelijk contact met mij op!

 

 

 

 

Vitaliteitscheck

TIJDELIJKE ACTIE VOOR JOU!!

 

 

Linda Zandbergen is een van mijn business buddies die mij veel geleerd heeft over voeding, vitamines en OMEGA 3. Zij heeft voor jou dan ook een tijdelijke actie die ik jullie echt kan aanraden!

Wellicht heb je gezondheidsklachten of wil je puur, ter preventie een check voor jouw lichaam – JOUW BODY- of voor beiden? Dan ben je van harte welkom bij Linda Zandbergen in haar praktijk.

Linda is orthomoleculair- en darmtherapeut en gaat verder op zoek naar de oorzaak van jouw klachten om zo een gerichte therapie in te kunnen zetten. Op haar website www.praktijklindazandbergen.nl kun je meer informatie vinden en zij ontmoet jou graag!

15 + 8 =

Omdat jij via mij een afspraak kan maken, heeft Linda voor jou een tijdelijk SPECIALE AANBIEDING en dat is de VITALITEITSCHECK!

 

 

De vitaliteitscheck bied zij

tot augustus aan

voor €42,50 ipv €55!

 

 

WAAROM ZOU IK DIT DOEN?

Deze vitaliteitscheck kan jou veel inzicht geven en je handvatten bieden in jouw weg naar meer gezondheid of het behouden van jouw vitaliteit - JOUW BODY -

Hieronder vind je meer informatie over een aantal punten die mee worden genomen in de vitaliteitscheck. De metingen plus het gesprek zal maximaal 30-40 minuten duren. Heb je gezondheidsklachten, is het vaak aan te raden een langer consult te plannen nav dit korte consult.

De eerste meting met de bodyscan gebeurt op blote voeten. Je wordt hierbij gemeten op de volgende punten:

 • Gewicht
 • BMI
 • Vetpercentage
 • Vetmassa
 • Vetvrije massa
 • Spiermassa
 • Lichaamsvocht%
 • Botmassa
 • BMR
 • Metabolische leeftijd
 • Viscerale vetwaarde

Vervolgens doen jullie een bio-resonantie meting. Deze meting duurt ongeveer 1 ½  minuut. De uitslag hiervan bespreken jullie daarna direct zodat je ook gelijk praktische handvatten krijgt in jouw weg naar meer gezondheid óf het in balans houden van de goede gezondheid. Om de bio-resonantie meting goed te kunnen uitvoeren en beoordelen, zijn er een aantal gegevens nodig. Hiervoor ontvang je een intakeformulier in voorbereiding op de afspraak.

Bij de bioresonantie meting word je, onder andere, gemeten op de volgende punten:

 • Cardiovasculair en cerebrovasculair
 • Bloedvetten
 • Orgaanfuncties van oa maag, darmen, lever
 • Hersenzenuwen
 • Bloedsuiker
 • Mineralen
 • Vitaminen
 • Aminozuren
 • Co-enzymen
 • Belasting van gifstoffen
 • Allergiëen
 • Vetstofwisselingscapaciteit
 • Huid
 • Collageen
 • Basisanalyse van het lichaam

 

Heel veel succes en inzicht gewenst

met de vitaliteitscheck.

Ik kan het jou alleen maar aanraden

en je zult

het verschil gaan merken in

- JOUW BODY- 

 

'Want wie wil nou niet

gezonder leven'?

 

9 + 9 =

 

 

 

Keurmerk

Instagram

Cicero 22
2211 ZS Noordwijkerhout
06 236 523 33
annelies@annelieswerkt.nl

Volg mij op: